↵ Takaisin

Ville, 58 vuotta

Diabetes

Villeä askarruttaa oma terveydentila ja hän etsii asiasta tietoa verkosta. Ville päätyy googlaamalla ”sydäninfarktin riskit” omahoitopolut.fi –sivustolle. Riskitestistä Ville saa tietoa, miten edistää itse terveyttänsä tai miten pääsee hoidon piiriin. Ville tekee testin, joka antaa arvion sairastumisriskistä sydäninfarktiin, aivohalvaukseen, diabetekseen ja dementiaan.

Ville saa riskitestin tuloksena arvion, jonka mukaan hänelle suositellaan ajanvaraamista ammattilaiselle.

1.Oire

Ville etsii tietoa oireistaan verkossa. Hän googlaa “sydäninfarktin riskit” ja päätyy omahoitopolut.fi-palveluun.

2. Omahoitopolut

Ville ohjautuu palvelussa riskitestiin.

3. Riskitesti

Ville tekee testin, joka antaa arvion sairastumisriskistä sydäninfarktiin, aivohalvaukseen, diabetekseen ja dementiaan.

4. ”Punainen linja”

Riskitestin tuloksena Villelle kerrotaan, että hänellä on kohonnut valtimotautiriski. Villen riskipistemäärä esitetään ja Ville voi halutessaan tallentaa tulokset omaan terveyskansioon alueelliseen asiointipalveluun tunnistautumisen jälkeen..

5. Ajanvaraukseen ohjautuminen

Villelle kerrotaan, että riskitestin tuloksen perusteella hänelle suositellaan laboratoriokokeita ja diabeteshoitajalla käyntiä ja sitä varten hänelle on avattu ajanvarausoikeudet. Ville voi varata ajan kätevästi tulossivulta tai myöhemmin oman terveyskansionsa kautta.

6. Oikeus ajanvaraukseen

Palveluohjaimeen on määritelty säännöt, joiden perusteella kustakin riskitestipalvelusta tullut heräte käsitellään. Herätteen mukana tulee tieto tuloksista ja testin tekijästä. Tulosten perusteella kansalainen voidaan asettaa määritellylle hoitopolulle. Ville asetetaan hoitopolulle, jonka tarkoitus on diabetekseen sairastumisen tutkiminen.

7. Ajanvaraus

Villelle on riskitestin tulosten perusteella avattu ajanvarausoikeus diabeteshoitajalle. Hoitajakäynnin ennakkotapahtumaksi on asetettu laboratoriokäynti. Ville varaa molemmat ajat illalla kaikessa rauhassa ja valitsee laboratorioksi työmatkansa varrella sopivan toimipisteen. Hoitajakäynnin hän sopii seuraavalle viikolle vapaapäiväkseen lähelle kotiaan.

8. Laboratoriokäynti

Ville käy laboratoriossa, jonne palveluohjain on generoinut tarvittavan lähetteen. Diabeteshoitaja saa koetulokset… tulosten perusteella Villellä todetaan diabetes ja hänet asetetaan hoitopolulle.