↵ Takaisin

Yrjö Ylilääkäri

Influenssarokotus

Alueella X halutaan järjestää riskiryhmille kausi-influenssarokotukset. Rokotettavia on 400 henkilöä ja rokotukset halutaan järjestää marras-joulukuun vaihteessa ennen jouluruuhkaa.

1. Kampanjan suunnittelu

Kampanja päätetään toteuttaa. Kampanja suunnitellaan ja sen kohderyhmä poimitaan. Suunnittelussa päätetään tiedottamisesta, varmistetaan resurssit ja päätetään tarjottujen aikojen aikavälistä.

2. Rokotuskampanjan rakentaminen

Rokotuskampanja rakennetaan Palveluohjaimeen palvelupolkuna. Palvelupolku koostuu mahdollisesta esitietolomakkeesta ja itse rokotuksesta. Samalla kiinnitetään rokotusta varten toimipisteet ja niille riittävästi vapaita aikoja.

3. Henkilöiden lataaminen palveluun ja tiedottaminen

Riskiryhmän henkilöt ladataan palveluohjaimeen esim. poimintana potilastietojärjestelmästä tai ikään perustuvana sääntönä. Henkilöt liitetään palvelupolkuun ja he saavat ajanvarausoikeuden rokotukseen. Henkilöille lähetetään esimerkiksi eKirje, jossa asiasta kerrotaan ja heidät ohjataan Palveluohjaimeen varaamaan aika.

4. Kansalaiset ilmoittautuvat

Asiakkaat ilmoittautuvat rokotuksiin poimien itselleen sopivat ajat ja paikat.

5. Kansalaiset käyvät rokotuksissa

Kansalaiset käyvät rokotuksessa varauksen mukaisesti.

6. Jälkianalyysi

Jälkianalyysissä voidaan tarkastella, kuinka moni rokotukseen oikeutetuista sen otti. Lisäksi voidaan tehdä uusia kutsuja sellaisille, joita ei rokotettu.